keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kasvivärit

Kasviväri on kaunis, luonnollinen ja turvallinen

Hiukset voidaan värjätä pysyvästi 100% luonnon antimilla. Värjäämiseen käytetään hennaa (lawsonia inermis), indigoa (indigofera tinctoria) ja cassiaa(cassia obovata). Värisävyt sekoitetaan pääosin näistä kolmesta kasvista. Lisähöysteenä ja eri vivahteita antamaan väriseokset voivat sisältää esim kamomillaa, saksanpähkinää, hibiscusta, raparperin juurta, pakurikääpää, kahvia, punajuurta jne... Vaikka kasvivärit ovat turvallinen vaihtoehto synteettisiin väreihin verrattuna, on asiakkaan tärkeää kertoa mahdollisista allergioista, sillä kasveillekin voi olla allerginen.

Kasvivärit kuuluvat kestoväreihin, sillä niillä muutetaan hiusten väriä pysyvästi. Värjätessä ei avata hiusten pintaa, kuten synteettisillä, hapeteväreillä värjätessä, vaan veteen liuoitetut kasviväripigmentit suodattuvat hiuksen pintakerroksen läpi ja kiinnittyvät hiuksen cortexiin, jossa myös luonnollinen väripigmentti sijaitsee .Oma hiusten väri jää siis kasvivärin alle ja siksi vaikuttaa lopputulokseen enemmän kuin perinteisessä värjäyksessä, jossa hiuksen pinta avataan ja oma pigmentti vaalennetaan/korvataan synteettisellä pigmentillä. Kasvivärillä saadaan pitkäkestoinen, kiiltävä väri luonnollisella, hiukan läpikuultavalla peittävyydellä. Tämä mahdollistaa hiusten värjäämisen harvemminkin, sillä väri myös haalistuu kauniisti ja tasaisemmin. Voimakkaasti harmaantuneiden hiusten tai suuren värimuutoksen haluaville voidaan tarvita kaksi värjäyskertaa. Vaalentaminen ei luonnollisilla aineilla onnistu, mutta omaa värisävyä voidaan kirkastaa jonkin verran.
Vaikka kasviväreillä saadaan aikaan suuriakin muutoksia, on lopputulos paras pysyttäessä lähellä omaa tummuutta.

Jos hiuksesi ovat täysin luonnontilassa, on kasviväreihin siirtyminen yksinkertaista. Mikäli olet käyttänyt synteettisiä värejä ja hiuksesi ovat "läpivärjätyt", on siirtyminen kasviväreihin oma prosessinsa. Kummassakin tapauksessa hiukset olisi hyvä syväpuhdistaa ennen värin laittamista. Hiuksiin on voinut kertyä kemikaaleja shampoista, hoito- ja muotoilutuotteista, synteettisistä väreistä tai vaikkapa veden mukana sekä ilmansaasteista. Puhdistaminen tapahtuu savella tai merilevällä.

Jos haluat vaihtaa hiustesi väriä usein, ei kasviväri ole ehkä oikea ratkaisu sinulle. Mikäli toiveissa on upean killtävä, terve hius lämpimällä sävyllä tai olet vaikkapa raskaana, on edessäsi mahdollisuus lumoutua kasvien antamista sävyistä!

Kasvivärit ovat turvallisempi ratkaisu sinulle, kampaajallesi ja luonnolle!

Kasvivärien hyviä puolia mm
-upea kiilto
-terveet hiukset
-paksumman/ jäntevämmän tuntuiset hiukset
-hiukset voi värjätä turvallisesti niin usein kuin haluaa ---> väri syveneeHyvä muistaa:

Siirtymävaihe on prosessi mikäli et halua leikata vanhaa, kemikaaleilla kyllästettyä latvaa pois.

Väri on yksilöllinen joka kerta vaikka laitettaisi samaa väriä, esim veden sekä asiakkaan pH vaikuttaa lopputulokseen. Käytetyt kasvit eivät ole aina tismalleen tasalaatuista vaan esim kasvupaikan luonnonvoimat voivat vaikuttaa sävyyn.

Väri "kypsyy" n.5päivän ajan värjäämisen jälkeen. Värisävy syvenee ja ensimmäisinä päivinä voi olla havaittavissa vihertävyyttä, joka häviää kyllä. Tämän vuoksi olisi hyvä varata värjäysaika hyvissä ajoin, jos on tiedossa tärkeitä juhlia...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti